Wanna be like Vandevorst


(A.F Vandevorst Ready to wear spring 2009)

China Red lipstick från Make up Store
Skjorta från H&M herr
Leggings från Gina Tricot
Väst från Gina Tricot
Skor från Topshop

Inspiration



I helgen är det inflyttningfest hos mig och jag ska försöka hitta något liknande det Mischa Barton bar på Purple Magazine's fest på Soho House. Några tips? Älskar för övrigt hennes hår!

Kunligt bröllop - fort..

Självklart kan jag, som så många andra, inte sluta spekulera kring kronprinssesan Victorias bröllopsklänning. I inlägget innan recenserade jag ju Elle's val av inspiration, men nu tänkte jag ge er mina tankar.

 

1976 var då den nuvarande kungen gifte sig med Silvia och klänning var enligt mig fantastisk. Ännu idag skulle denna klänning fungera och jag tror inte det är omöjligt att Victoria väljer att bära samma Dior klänning som mor sin. Skulle detta inte ske gissar jag på en Lars Wallin skapelse. Super långt släp, trekvarts ärm med lite vidd på slutet och som detaljer, en himla massa swarovski kristaller.  Kanske något som liknar dessa två klänningar:


Victoria i vitt!

Svenska versionen av tidningen ELLE har valt ut enligt dom 21 stycken inspirerande klänningar till kronprinsessan Victoria från Catwalken och jag kan hålla med om vissa, men inte alls om andra.

(Dolce & Gabbana, Giambattista Valli, Giambattista Valli)
De översta två tycker jag känns väldigt klassiska, men ändå lite annorlunda och utstående med alla detaljer. Asymetri är något som är riktigt hett just nu och det har båda dessa kreationer prickat in. Den undre och kortare varianten skulle man kanske kunna tänka sig eftersom att det talas om bröllop på sommaren/våren. Den är också lite roligare med detaljerna i form av blommorna oh rosetten.


(Erin Fetherston, Giles)
Dessa två förstår jag dock inte alls. Vad är det tänkt att Vickan ska inspireras av. De är så otroligt hemska enligt mig och speciellt den andra, med den nunneliknande huvudbonaden. Nej, det här funkar inte och jag tror inte att vi kommer få se en klänning som på något sätt liknar någon av dessa sitta på Victoria under hennes stora dag.


Helg shoppat



En super gullig "poncho liknande" tunika som sitter så perfekt. Topshop var affären och den köptes i fredags. För den som inte läst min blogg innan har jag ett inlägg vid namn Midsommarnattsdröm där jag ger exempel på hur man kan styla denna underbara skapelse.


inlägg nummer 100

Japp, jag vill fira mitt hundrade inlägg med en bild på andra gången jag visas på framsidan. Så himla roligt och jag välkomnar alla nya läsare. Vill också lägga till att uppdateringen kommer bli bättre. Har varit lite körigt just nu.



Tack för alla fina kommentarer!

Dress me up for oscar

Lyckat:

Sitter super snyggt, glittrar och passar hud- och hårfärg perfekt,
Kurvigt, vågat mönster och lyxigt,
Riktigt snyggt släp med all struktur, välsittande och snyggt,
Klassiskt, vackert och helt perfekt,
Återigen perfekt passform och snyggt upp till för att balansera det ner till.

Misslyckat:

Stor fluffig och obefintligt passform,
Tuttar tittar ut - aldrig snyggt,
Formlöst,
Stor påse längst fram,
Trist, trist och åter trist.

För att sammanfatta de bilder jag sett av kläderna från Oscarsgalan så kan jag utläsa att svart och vitt verkar vara populärast. Det kördes på en hel del släp och axelbandslöst när det gällde form och när det gäller dekorationer verkade rosetter och strass vara flitigast påsytt.


Vilka är era favoriter?


Rea på catwalken

Hittade en webbutik som säljer en hel del av de märken vi ser på catwalken och som hade en seriös rea på 30-70%. Verkade vara en riktigt härlig butik som även hade en hel del andra lite billigare märken, så som Diesel till exempel. Luis Aviaroma hette den så klicka in vet ja!


Hittade bland annat denna super snygga jacka från Givenchy som gärna skulle kunna få flytta in i min garderob. Den var dock inte på rean.

Blond and Beautiful



Jag fullkomligt älskar Gwyneth Paltrow och hennes stilrena, klassiska och naturliga stil. Under helgen är det hon som står för min inspiration.
Vem står för din?

Lace me up


Tatyana Usova för Versace

More, more, more


Jag kan inte sluta titta på Rodarte's kollektioner och dessa tre klänningar är bara för vackra. Jag vill ha värme, jag vill vara utomlands och jag vill bära en påfågelklänning.

Classical beautiful


Blus från H&M
Skinbyxor från Topshop
Skor från Brandos.com
Väska från Mulberry
Smycken från mitt egna företag, Barock - Vid intresse skicka ett mail till [email protected]

Rodarte for me?



Blev så sugen på att hitta plagg som påminde om Rodarte's kollektion och hittade den här super snygga skjortan i mc-modell. Så himla snyggt med kontrasterna, genomskinligt och tunnt i tufft mc-stuk. Nu är det bara stövlarna som fattas.

PS. Den kommer från Topshop.

Rodarte for fall 09


Även om jag har lite svårt att tänka på kommande höst och planera in vad jag vill ha på mig då så kan jag inte låta bli när jag ser vad Rodarte har att komma med. Skira material, lager effekter, mönster, skulpturaktigt och krackeleringar är bara lite av det man får se och färgerna, greige och svart som bas och gul, blå och grön som accent, allt i en lätt metallisk känsla. De höga stövelskaften är så snygga och känns väldigt praktiska i ett kallt land som Sverige. Ett par 40 den strumpbyxor och man är klar för dagen! Älskar även fjädrarna som känns som en frisk fläkt till höstens gråa dagar och halsdukarna är helt underbara. Började med liknande i höstas som jag har sålt och som har uppskattats väldigt mycket. Praktiskt utan lösa ändar! Helt enkelt en väldigt lyckad kollektion!

Not every street is a high heel street



Skor med klackarna medsols är från Topshop
Skor med klackarna motsols är från Asos

Fringe for fun



Jil Sander, Alexander McQueen & Alberta Ferretti
Svart klänning och väst från Forever 21
Vitt linne från Topshop

I'm on the cover



Roligt med så många nya läsare! Välkomna!


Show me your closet


Skjorta från Gina Tricot

Kavaj från H&M herr

Lackstövlar från Nytta och Nytta

Spets brosch från Forever 21

Sten brosch från Cocoo


Alternativt leta igenom din pojkväns/pappas garderob för kavaj och skjorta

din mormors/farmors för fina broscher

din mammas för de undangömda lackstövlarna


Släp lika långa som rapunzels hår



Många har hyllat Balmain's slitna jeans och channel liknande jackor på punkdroger. Även jag älskar det, men det har inte talats så mycket om de fantastiska klänningar som ingår i RTW kollektionen för våren. Färg, svart, vitt och nitar med super långa släp som aldrig tar slut. Jag vill ha en och jag vill ha den nu!

Look mommy I'm a Balmain model



Band/orkester jacka från Kinky Angel
Jeans från Gina Tricot
Linne från Topshop
Skärp från H&M
Skor från Zara


A wall of Kate

Den som läst min blogg ett tag vet att jag är extremt förtjust i tidningar. Jag köper ca 10 st olika tidningar varje månad och det bästa med dem är omslagen. Tidningsomslag kan vara så otroligt vackra och jag använder dem gärna som tavlor. Just nu är jag på jakt efter gamla tidningsomslag med Kate Moss på. Hon är extremt mångsidigt och otroligt vacker. Så har ni någon tidning med Kate på framsidan som ni skulle kuna tänka er att bli av med så meddela mig. Jag betalar vad som helst, eller inte riktigt.


Tävling?



Jag funderar på att kanske ha en tävling här på bloggen nästa vecka där man kan vinna ett smycke från mitt egna företag. Skulle det vara något tror ni? Är det något av smyckena på bilden som ni är extra sugna på att vinna?

Kärlek på ett läderband


Är du intresserad av ett liknande armband är det bara att maila på [email protected]

Det går att fixa alla bokstäver och även silverfärgade.

Juveler runt tankarna

Kate Bosworth får stå för ytterligare inspiration när det gäller annorlunda smycken. Så otroligt vacker!


Ring in våren

Visa vem du är i vår med hjälp av din ring.
Kanske är du en musiknörd eller drömmer du om att bli journalist? Ta en titt på dessa ringar i så fall.


Beethoven ring från Ambush


Bokring från Ana Cardim


Gratis är gott

Jag har registrerat mig på Gratis skor's hemsida nu och hoppas med hjälp av er kunna samla ihop lite poäng och kanske få ett presentkort. Det är en relativt nystartad sida så man har all chans att vinna tävlingar och sånt som annars bara de allra största bloggarna brukar lyckad med. Poängen som behövs för att få presentkort på till exempel Bianco och Din sko är inte heller så höga så registrera er och börja köp gratis skor.

Den som inte vill ha ett par skor helt gratis räck upp en hand. Ni andra kan klicka på länken eller bilden och registrera er.


Kärlek

Jag har snöat in på fransar och vad skulle passa bättre denna dag än Lily Allen's snygga linne med ett hjärta på?


"Best of the British"

12 vackra alternativa omslag kör I-D med på mars nummret.
Vilket tycker ni är snyggast?

Naomi Campbell, Daisy Lowe, Stella Tennant, Twiggy,
Yasmin Le Bon, Susie Bick, Alice Dellal, Agyness Deyn,
Lily Donaldson, Jourdan Dunn, Eliza Cummings, Kate Moss 


Jag är riktigt förtjust i det med Stella Tennant och det med Kate Moss, men även Agyness Deyn är enligt mig ovanligt fin på detta omslag.

Proffsigt

Imorgon har jag mitt sista moment i kursen försäljning, ett säljsamtal där jag ska sälja in mina egna smycken till min lärare som ska agera butik. Självklart ska man se proffsig ut när man gör det och jag hade gärna haft på mig detta:



Kavaj och leggings från Gina Tricot
Linne med söta detaljer fram från Topshop
Skor från Nicholas Kirkwood
Armband från mitt egna företag, Barock

Förändring

Jag har gjort några mindre ändringar i min blogg idag och nu undrar jag vad ni tycker om utseendet? Jag har bytt lite färger och ändrat headern något.

Jag tävlar



Det har inte skett innan att jag lägger upp andras tävlingar här i bloggen, men just den här vill jag verkligen vara med i och kravet var att skriva om det i sin blogg. Så fine jag länkar och jag gör det gärna för denna kvinna är super duktig! Jag vill, jag vill , jag vill fotograferas och vara snygg!

Flätat






De två första hängena är sötvattenspärlor.

Allt är gjort av mig för mitt företag Barock
Vid intresse maila mig på [email protected] eller lämna en kommentar


Nytt i garderoben

Det fick bli lite fransar från H&M idag. 20% rabatt dela dem ut och jag sa tack o bock!


This is me today



Jeans från Bikbok
Kofta från Gina Tricot
Linne från Carlings
Halsband från mitt egna företag

Taylor Momsen

Så himla snygga bilder! Inte alls som vi är vana att se denna 15 (!!?!!) - åriga lilla tjej i Gossip Girl.



     

Klicka på dem små bilderna så blir dem större.

Midsommarnattsdröm

Det är sol utanför mitt fönster och jag drömmer mig bort till varmare dagar.



Jeans och cape tunika från Topshop
Skor från Monki
Armband från mitt egna företag Barock - Vid intresse maila på [email protected]

Kedjor i mängder

Blev lite pyssel sugen och tog alla kedjor jag hade i mina pårlådor och satt ihop ett halsband. Va tycks?







Vid intresse maila mig på [email protected]

Aptokig i skor

Monki är definitivt några att räkna med när det gäller vårens skor. Snyggt och billigt är ledorden.
Mina favvosar är de låga svarta med öppen tå.


Top(shop) till tå



Armband från mitt egna företag - Vid intresse maila mig på [email protected]
Allt annat är från Topshop

Söndag

Vill bara sitta i mysiga kläder framför tv:n och titta på långa filmer hela dagen. 



Leggins och halsduk från Gina Tricot
Linne från Alexander Wang
Tofflor från Shepard

SATC 2

Läste nyss på pause hemsida att kontrakten för sex and the city the movie 2 är påskrivna. Detta ska tydligen ha skett i torsdags och personligen tycker jag att det är fantastiskt. Jag längtar något otroligt efter att få skratta, gråta och shoppa tillsammans med mina favorit karaktärer i serievärlden.



Tänker ni se den nya SATC the movie?

Gala!

Undrar vem som är snyggast ikväll?



Klänning i kortaste laget och med kvinna i minsta laget, men riktigt snyggt ändå!
Hade kanske funkat ännu bättre i år med all paljett hysteri, vem vet?


Efterlysning 2

Nu efterlyser jag en ställbar provdocka i minsta storlek. Jag vill så gärna börja sy mer och hittar verkligen ingen provdocka någonstans.



Kjol designad och uppsydd av mig själv. Samma kjol som jag har på bilden i headern.
Vid intresse maila [email protected]

Efterlysning

Finns denna vackra överdel i någon BikBok butik? Om inte; Kommer den att finnas och när i så fall?

Jag vill ha!!!


Nya smycken

Var lite pysslig innan lunch och knåpade ihop tre stycken nya armband.
Det första är med svart skinnband och vit sötvattenspärla.
Det andra är med brunt skinnband och guldfärgade detaljer.
Det tredje är med svart skinnband och guldfärgade detaljer.


Va tycks?

Vid intresse maila [email protected]

HM Och snygga killar

Är riktigt förtjust i HM's kampanj som syns på hemsidan, men det är inte tjejernas kläder jag vill ha. Nej, det är killkläderna jag får cravings av. Tror det blir lite shopping till min prins. Riktigt snyggt!


Vårens Jackor - Kavaj

När våren nu kommer (känns inte så nära nu längre då det snöar utanför mitt fönster) så har vi tusentals möjligheter när det gäller jackor. Mocka, jeans, mc modeller, trench o.s.v. allt verkar okej denna säsong. Själv kommer jag nog satsa på att investera i en riktigt snygg kavaj och som inspiration väljer jag super snygga Ashley Olsen.
Vilken form av vårjacka tänker ni er?


Mina favoriter är de två största bilderna, den vita kavajen och den som bärs med den gul/gröna kjolen.

Nude

Snart kommer sol och värme (hoppas vi i alla fall) och då skulle jag mycket väl kunna tänka mig att ha accessoarer i vårens hetaste färg - Nude


Smycken från mitt egna företag Barock - Vid intresse skicka ett mail till [email protected]
Väska och strumpbyxor från Topshop
Skor från Nicholas Kirkwood
T-shirt klänning från Gina Tricot

Nordiska Museet = Mode

Nordiska museet anordnar i samband med utställningen Modebilder som pågår mellan 30/1-09 - 13/4-09 flera samtal mellan modeskribenten Lotta Lewenhaupt och olika personer och aktörer i modevärlden. Först ut är redaktören Tonie Lewenhaupt.

Utställnigen Modebilder visar svenskt modefotografi från 1940-talet till i dag.

Program:
11/2 Redaktören
Samtal med modeskribenten Tonie Lewenhaupt
18/2 Fotografen
Samtal med Ralf Turander och Mattias Edwall
25/2 Designern
Samtal med Rohdi Heintz och Nygårds Anna Bengtsson.
4/3 Modellen
Samtal med bland andra Emma Sjöberg-Wiklund och Eva Fristedt-Lewenhaupt.
11/3 Modedebatt
Om modebilden och moderapporteringens utveckling. Samtal med journalisterna Rebecka Tarschys, Susanne Ljung och Linda Leopold.

Tid Onsdagar kl. 18.30
Plats Samlingssalen, på nedre plan
Pris 100 kr per samtal eller 400 kr för hela serien (förköp)



Efter dessa samtal slutas det inte diskuteras mode på Nordiska. Nej, sen är det utställningen Fair Fashion som tar plats och som pågår mellan 18/2-09 - 23/8-09. Samtalen pågår under tre onsdagkvällar och har rubrikerna Etik, Framtid och Konsumtion.


Knapp fnatt

Hittade jätte söta knappar på tygaffären när jag skulle köpa gardintyg som jag bara var tvungen att göra örhängen av.         

 

Riktigt snygga och klassiska tycker jag. Vad tycker ni?

Paljetter, Pärlor, sPets

Med detaljerna i fokus


Smycken gjorde av mig - vid intresse skicka ett mail till [email protected]
Väska, leggins och jacka från Gina Tricot
Linne från Topshop
Skor från Nicholas Kirkwood

Rosa drömmar

Jag är blond, jag gillar rosa

Klicka här för världens sötaste produkt

Slösa eller Spara



Dessa fina saker kommer båda från Gina Tricot, men kostar lite olika så är man så som jag, förtjust i paljetter så finns det två prisalternativ att välja på. Helst skulle jag vilja ha båda, men jag tror det får bli den billigare om inte någon ger mig ett jobb snart.

Ny blogg

Eftersom att så många av min släkt engagerat sig i mitt skrivande här har jag valt att starta en till blogg som ni förhoppningsvis kommer tycka är intressant. Klicka här för att komma till den nya bloggen.

RSS 2.0